به گزارش مشرق، سردار سرلشکر حسین سلامی، هشتمین فرمانده سپاه در حالی از طرف فرمانده کل قوا، منصوب شد که می توان درباره او چند مزیت فوقالعاده را برشمرد. البته در ابتدا این نکته قابل یادآوری است که امروز سپاه مجموعهای از فرماندهان لایق و مقتدر را در اختیار دارد که هرکدامشان میتواند، این مجموعه را به خوبی هدایت کند و این البته حاصل چند مساله مهم است. اول آنکه هشت سال دفاع مقدس، فرماندهان بزرگی را برای سپاه به ارمغان آورد و تا سالها این نیرو را در حوزه فرماندهی صاحب یک ذخیره استراتژیک نیروی انسانی کرد. اما در مساله دوم نیز در ماموریتهای ذاتی سپاه همانند همانند پاسداری از انقلاب اسلامی جستجو کرد.
بیشتر بخوانید:
تنها مسئولی که ۱۲ روز در کنار سیلزدگان بود +فیلم
در تمام حوادث سیاسی و امنیتی که پس از جنگ بر انقلاب اسلامی گذشته، سپاه همواره حضور داشته و باید هم بنا به وظیفه قانونی خود حضور میداشته است. بدین معنا که سپاه همسان انقلاب هم به روز و هم پختهتر شده است.همچنین از فتنههای ۷۸ و ۸۸ گرفته تا دهها جنگ نیابتی در خارج از کشور که پس از ایام جنگ تحمیلی تاکنون در برابر بزرگترین ارتشها و نیروهای نیابتی پیشرفته دنیا، از فرماندهان سپاه، فرماندهانی توانمند و منحصر بهفرد ساخته است. اما در کنار اینها قدرت فرمانده سازی رهبر معظم انقلاب را در جایگاه فرماندهی کل قوا نباید ندیده گرفت و اینک سردار سرلشکر سلامی با طی مراحل محتلف فرماندهی در مجموعه سپاه یکی از آنها محسوب میشود.
اما خاصتا درباره انتصاب فرمانده جدید سپاه پاسداران بخوانید:
الف: "انتهای مذاکره و سازش با آمریکا جنگ است"، "دورریز غذای ایرانیها ۵۰ میلیون گرسنه آمریکایی را سیر میکند"، "نتانیاهو باید شنا کردن در مدیترانه را یاد بگیرد"، " (صهیونیست ها) راهی برای فرار ندارید، به اندازه یک عملیات بیتالمقدس ما هستید"، "هیچ تصمیمی بدون ایران در منطقه قابل اجرا نیست"، "تحریمها مانند سنگ زدن کودکان به یک قطار در حرکت است"، "جواب بازدید از مراکز نظامی را با سرب داغ میدهیم"، "پاسخ ما به هرگونه حمله نظامی قطعاً نظامی خواهد بود نه سیاسی"، این تک جمله های ماندگار تنها بخشی از اظهارات راهبردی سردار سلامی در روزهای گذشته و به مناسبتهای مختلف بوده است. به همین دلیل برای همه آنانیکه به ادبیات استراتژیک و خلق ادبیات راهبردی علاقه مند هستند، سردار سلامی یک گزینه جذاب به شمار میرود. مروری بر دهها سخنرانی سرداری سلامی نشان میدهد که او فقط یک سخنور هنرمند نیست بلکه به صراحت میتوان گفت که از آن جمله مقامات جمهوری اسلامی است که توانمندی ویژه در خلق ادبیات راهبردی دارد. این جذابیت ذاتی در سردار سلامی، بگونهای است که در دوران جدید سپاه پاسداران بیشتر خود را نیز نشان خواهد داد. دوران جدید دورانی است که سپاه یک دوره موفق جنگ نیابتی در غرب آسیا را پشتسر گذاشته و خود را برای دورانی جدیدی از تقابل شفافتر با آمریکاییها و صهیونیستها آماده میکند. از سویی، موفقیتهای جمهوری اسلامی در منطقه غرب آسیا و به خصوص در پروندههای مهمی همچون داعش، سوریه، عراق، لبنان و حتی یمن و تغییر موازنه قدرت به نفع جمهوری اسلامی نیازمند خلق ادبیاتی راهبردی در داخل و خارج از کشور است که این پیروزی ها را کامل به نمایش بگذارد و حق آن را به خوبی ادا کند. علاوه بر نقش مهم مقامات سیاسی کشور، بخشی از خلق این ادبیات راهبردی برعهده فرماندهان عالیرتبه نظامی است. اساساً سالهای پیش رو سالهای بزرگ و حساسی برای انقلاب است که دوران جدیدی از ادبیات راهبردی را نیز میطلبد. با توجه به توانمندی و سخنوری راهبردی سردار سلامی می توان در اینباره بسیار امیدوار بود و درباره او حساب ویژهای را باز کرد.
ب: از سوی رصد امورات آشکار سردار سلامی در همین چند سال اخیر نشان میدهد که او همواره در صحنه میدانی عرصههای مختلف ماموریتی سپاه حضور مستمر داشته است. تعداد بسیار زیاد و قابل تامل سفرهای شهرستانی و اساساً هر نقطه ای از کشور که احساس به حضور سپاه بوده، او از اولین افراد در صحنه بوده است. این را بگذاریید کنار سوابق مختلف مدیریتی وی در سپاه منجمله ستاد مشترک، نیروی هوایی، تدریس در دانشگاه عالی دفاع ملی، سالها جانشینی سپاه و … که از سرلشکر سلامی یک فرمانده کاملاً مسلط در دوران جدید ساخته است. شبه همین مساله درباره ریاست جدید قوق قضاییه نیز تکرار شد و آیت الله رئیسی پس از سالها حضور در سمت های مختلف دستگاه قضایی به ریاست این قوه رسید. رئیسی و سلامی حاصل کادرسازی مستقیم رهبری برای مهمترین نهادهای جمهوری اسلامی هستند. در هر صورت تغییرات اخیر در نهادهای مهمی همچون سپاه، ارتش، قوه قضاییه، ائمه جمعه و… نوید دوران چابک سازی موثر و تقویت کارامدی در انقلاب اسلامی است.